ANKARA / ÇANKAYA - Ankara Fen Lisesi

Ock

21. Yüzyılın en önemli becerilerinden birisi finansal okuryazarlık. AFL Girişimcilik Kulübü olarak öğrencilerimize bu anlamda katkı sunmak üzere yurt içi ve yurt dışı piyasalar hakkında bilgi vermek, piyasaları doğru analiz edebilmek için yapılması gerekenler hakkında engin bilgi ve tecrübelerini aktarmak üzere konunun uzmanlarından Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunu EFLOUD mahlaslı Efe'yi öğrencilerimizle buluşturuyoruz.

Ara

İlk Mezunlar Örnek Öğrenci Yarışması 2024, seçim süreci başlıyor.

Ara

Sazdan Söze Aşık Veysel Dinletisi, 12.12.2023 Salı günü Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fadime Hilal MERT danışmanlığında, Ankara Fen Lisesi Tiyatro Sahnesi (AFLİVA)'nde gerçekleştirilecektir.

Ara

2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması; Son başvuru tarihi: 10 OCAK 2024 Saat: 17:30'a kadar devam edecektir.

Ara

Cumhuriyetimizin 100. Yıl Yürüyüşü Öğrenciler ve Mezunlar Kahvaltı'sı 02.12.2023 tarihinde Ankara Fen Lisesi'nde yapılacaktır.

Kas

Ödül Belgesi Alan Öğretmenlerimize belgeleri verildi.

Kas

Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yol göstericiliğinde; Fikri hür, vicdanı hür, nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler günü kutlu olsun.

Eyl

Okul Aile Birliğimizin 12 Eylül tarihinde yapılan genel kurul toplantı kararları ekte sunulmuştur.

ANKARA FEN LİSESİ’NİN VİZYONU ve MİSYONU

HEDEF (VİZYON)

Milletimizin değerlerinden ve hedeflerinden yola çıkarak öğretmenlerin rehberliği ve öğrencilerimizin çalışmalarıyla bilim ve teknolojinin imkânlarını kullanarak bilimde, sanatta, edebiyatta ortaya koyduğu proje ve çalışmalarla ülkemizi daha ileriye taşıma misyonunu sürekli canlı tutan bir okul olmak.

AMAÇ (MİSYON)

Okuyan, sorgulayan, özgür düşünen, teknolojik gelişmelere açık ve bunu daha ileriye taşıyabilecek bir vizyona sahip, millî ve manevi değerlere bağlı, hakkı ve adaleti üstün tutan, kendini milletini ve insanlığı yaşatmaya adamış, insanlığın sorunlarına çözüm arayan, kültürel değerlerini yaşayan ve yaşatan, Türkçe’yi iyi kullanabilen, farklı kültür ve düşüncelere saygılı, duygudaşlık (empati) kurabilen, iletişim ve problem çözme becerisi gelişmiş, ekip çalışmasına yatkın, sürekli kendini yenileyen, yabancı dil öğrenmenin bilincini taşıyan, medya okuryazarı olan, bilişim teknolojilerini kullanabilen, tarihinden ve inancından aldığı güçle geleceği kurgulayan bir nesil yetiştirmek

Tem

Sevgili LGS tercihi yapacak öğrencilerimiz,  3-4-5 Temmuz tarihlerinde rehberlik servisiniz tarafından okulumuzun tanıtımı yapılacaktır.  Okulumuzu tercih etmeyi düşünen öğrencilerimizi saat 12.00’de yapılacak olan tanıtımlara bekliyoruz.

Mrt

ÖĞRENCİ ÖDÜL VE DİSİPLİN KURUU 2. DÖNEM BAŞI TOPLANTI KARARLARI EKTE YER ALMAKTADIR.

Ock

Mezunlarımız ve Ankara Fen Lisesi işbirligi ile düzenlenen fen bilimleri proje yarışmasına tüm ögrencilerimiz katılabilir.