Birimlerimiz

Tem

Okulumuz Ankara Fen Lisesi; Çiğdem Mahallesinde ODTÜ ormanı içerisinde 120 dekar alan içerisinde kurulu bir kampüstür. Ankara Fen Lisesi yeşil doğanın içerisinde şehrin sitresinden uzak bir alandadır.

Tem

Okulumuzda 2 Adet Fizik Laboratuvarı, 2 Adet Kimya Laboratuvarı, 2 Adet Biyoloji Laboratuvarı Bulunmaktadır. Laboratuvarlarımız öğrencilerimizin proje ve deneylerini yapmaları için yeterli alt yapıya sahiptir.

Tem

Okulumuzda 16 adet derslik bulunmaktadır. Dersliklerimizde etkileşimli tahta ve internet bağlantısı mevcuttur.

Tem

Öğrencilerimizin derslerde ve ders dışı zamanlarda eğitim öğretim ve hobi çalışmaları için kullanabilecekleri 6 adet atölyemiz mevcuttur. Atolye çalışmaları okulumuz öğretmenleri ve üniversite hocaları ve öğrencileri tarafından yürütülmektedir.

Tem

AFLİVA (Ankara Fen Liseliler Vakfı) tarafından dekore edilen konferans salonumuz, sosyal, kültürel faaliyetlerimiz için kullanılmaktadır.

Tem

Okulumuz öğrencilerinin sportif çalışmaları ve beden eğitimi derslerinde kullanımına sunumuş modern mimarisiyle beğeni toplayan kapalı spor salonumuz mevcuttur.

Tem

Okulumuz bahçesi yaklaşık 120 dekar orman alanından oluşmaktadır. Öğrencilerimizin doğa ile iç içe zaman geçirmeleri için bahçemizde gerekli peyzaj çalışmaları yapılmıştır. Bahçemizde sportif faaliyetler için voleybol, futbol, basketbol sahaları, koşu parkuru mevcuttur.

Tem

Paralı ve parasız yatılı erkek öğrencilerimizin kalabileceği 200 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci pansiyonumuz mevcuttur. Pansiyonumuz 2018 yılında modern bir mimariyle ve öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde inşa edilmiştir. Odalarımız 4 öğrenci kapasitelidir.

Tem

Paralı ve parasız yatılı kız öğrencilerimizin kalabileceği 200 öğrenci kapasiteli kız öğrenci pansiyonumuz mevcuttur. Pansiyonumuz 2018 yılında modern bir mimariyle ve öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde inşa edilmiştir. Odalarımız 4 öğrenci kapasitelidir.

Tem

Okul bahçemizde yeşillikler içerisinde, öğrencilerimizin hizmetine sunulmuş kantinimiz mevcuttur.

Tem

Okul bahçemizde bağımsız yemekhanemiz mevcuttur. Yatılı ve gündüzlü öğrencilerimizin yemek ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitededir.

Tem

Öğrencilerimizin araştırma ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede, bilgisayar destekli okul kütüphanemiz mevcuttur. AFLİVA tarafından kütüphaneci görevlendirilmektedir.