T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Ankara Fen Lisesi

ODTÜ´de Bilim Eğlencelidir 2014

ODTÜ Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TBM) tarafından 14 Kasım 2014 Cuma günü düzenlenen "ODTÜ´de Bilim Eğlencelidir!" etkinliği kapsamında ODTÜ yerleşkesindeydik! Gün boyu gerçekleşen etkinlikler, deneyler, sergiler ve yarışmalar, tam bir bilim şenliği havasındaydı.

14.11.2014 Cuma günü 9. sınıf öğrencileri olarak “ODTÜ ´de Bilim Eğlencelidir.” adlı etkinliklere saat 9.30´da servislere binerek başladık. Yaklaşık 10 dakika süren bir yolculuğun ardından ODTÜ´ye ulaştık. Saat 10´da kapalı tenis kortlarında bulunan Bilim Koridoru´na geçtik. Bilim Koridorunda nano kaplamadan, DNA çoğaltmaya; insansı robotlardan, biomatene kadar birçok alanda yapılan etkinliklere şahit olduk. Saat 14.00´te Kültür Kongre Merkezi´ne geçtik. KKM´de alanlarında uzman olan Doç. Dr. Bilge DEMİRKÖZ , Prof. Dr. Baykan GÜNAY, Yrd. Doç .Dr. Salih ÖZÇUBUKÇU, Doç. Dr. Mine MISIRLISOY´un kendi alanlarıyla ilgili sunumlarını dinledik. Kısa bir aranın ardından ODTÜ Jazz Topluluğu´nun konserini seyrettik. Konserin bitiminde Bilim Koridorunda bulunan ödüllü soruları doğru bilenlere ve de bazı uygulamalarda yüksek derece yapanlara ödülleri verildi. Okulumuz 9/A sınıfı öğrencisi, Burak Sezer KAŞ DNA bulmacasında elde ettiği başarıdan dolayı ödüle layık görüldü. Ödül töreninden sonra liseler arası Popüler Bilim Yarışması yapıldı. Yarışmada kazananlara ödüllerin verilmesi ile program sona erdi.

 

Bir günümüzü ayırdığımız bu eğlenceli gezide bize bu imkanlar sağlayan ve gün boyu yanımızda olan öğretmenlerimiz; A. Tevfik ÇAKIR, Nihat KÖSE, Nurgü ÖZTÜR, Ayşe Akçay, Suna GÜRAKAN´a,  ODTÜ personellerine ve okulumuz yöneticilerine çok teşekkür ederiz.

 

Haber: Sevgi Nur KELEŞ

 


Bilim EğlencedirBilim EğlencedirBilim EğlencedirBilim EğlencedirBilim EğlencedirBilim EğlencedirBilim EğlencedirBilim EğlencedirBilim EğlencedirBilim EğlencedirBilim EğlencedirBilim EğlencedirBilim EğlencedirBilim EğlencedirBilim EğlencedirBilim EğlencedirBilim EğlencedirBilim EğlencedirBilim EğlencedirBilim EğlencedirBilim EğlencedirBilim Eğlencedir






 






Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.11.2014 - Güncelleme: 16.11.2014 18:48 - Görüntülenme: 2991
  Beğen | 0  kişi beğendi