Öğrencimiz Melih Şahin TÜBİTAK Projelerinde Türkiye Şampiyonu Oldu

TÜBİTAK tarafından bu yıl düzenlenen 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Matematik alanından Öğrencimiz Melih ŞAHİN yaptığı matematik projesi ile Türkiye birinciliğini almıştır.
Proje Danışmanlığını Matematik Öğretmenimiz Kemal ÇELİK’ in yaptığı: “KUVVET – FARK ÜÇGENLERİ ile DİZİNLERİN GENEL TERİMLERİNİN FORMÜLÜZASYONU ve ASAL SAYILARLA İLİŞKİSİ” adlı proje önce Mart ayı içerisindeki Ankara Bölge Sergisine çağrılmıştır. Burada yapılan bölge finallerinde diğer projeleri geride bırakarak birinciliği elde ederek Türkiye Finallerine gitmeye hak kazanmıştır.
07-12 Mayıs tarihlerindeki bölge sergisinin sonunda, TÜBİTAK komisyonunca yapılan değerlendirme ile de En Başarılı Matematik Projesi olarak Türkiye birinciliğini kazanmıştır.
Genelde 12 branş üzerinden yapılan Araştırma Projeleri yarışmasına Türkiye genelinden yaklaşık 14.000 başvuru yapılış olup bunlardan finallerde değerlendirilmek üzere 220 tanesi seçilmiştir. Finaller sonunda ise en iyi 12 proje belirlenmiş olup bunlardan birisi de yaklaşık 1000 matematik projesini geride bırakan Öğrencimiz Melih ŞAHİN’ in projesi olmuştur.
Öğrencimiz Melih ŞAHİN ve Proje Danışmanı Kemal ÇELİK Öğretmenimizi bu başarılarından dolayı kutlar, seçilmeleri halinde önümüzdeki yıl Amerika’ da yapılacak olan, INTEL ISEF, Uluslararası Proje Yarışmasında da üstün başarılar dileriz.

14-05-201714-05-201714-05-201714-05-2017

Yayın: 13.05.2017 - Güncelleme: 14.05.2017 10:21 - Görüntülenme: 2407