TÜBİTAK BİLİM OLİMPİYATLARINDAN 10 MADALYA

TÜBİTAK BİLİM OLİMPİYATLARINDA ANKARA FEN LİSESİNE 10 MADALYA

Ulusal Bilim Olimpiyatları Madalya Töreni 26 Ocak 2019 Cumartesi günü Antalya’da yapıldı. Buna göre Ankara Fen Lisesi, her yıl olduğu gibi, hem uluslararası hem de ulusal bazda ödül alma geleneğini sürdürdü.

En büyük başarı kuşkusuz geçen yıl okul birincisi olarak mezun ettiğimiz Birnur Sinem Karaoğlan’nın Tahran’da yapılan 29. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatlarında elde ettiği bronz madalyadır.

Ödül alan öğrencilerimiz para ödülünün yanında üniversite sınavlarında ek puan ve yükseköğretimleri boyunca burs alma haklarını elde etmişlerdir. Bu öğrencilerimize Bilim Olimpiyatları Milli Takımlarına seçilmeleri yolunda üstün başarılar diler, onlara yıl boyunca emek veren eğitmen ve rehber öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Antalya Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans salonunda gerçekleşen ödül töreninde 15 kişilik bir AFL ekibi yer almıştır:

10 kişi ödül alan öğrencilerden,
2 kişi  mezun öğrencilerimizden (TÜBİTAK kamp eğitmenleri: Ali VELİ –Fizik ; Gökberk DENİZ-Biyoloji), 1 öğrencimiz takımına destek için (Hüseyin KARACA)
2 öğretmenimiz: okulumuzu temsilen (Dr.İrfan YAMAK, Kemal ÇELİK)

Öğrencilerimiz ve aldıkları madalyalar aşağıdaki gibidir.

BİYOLOJİ ULUSLARASI

Birnur Sinem Karaoğlan– bronz (ULUSLARARASI)

BİLGİSAYAR

M.KAĞAN BİLGİLİ -bronz