T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Ankara Fen Lisesi

Haberler

Mrt

Üyeleri arasında Albert Einstein, Enrico Fermi, Francis Crick ve James Watson gibi 200'ün üzerinde Nobel ödüllü bilim insanının olduğu dünyanın en eski ve prestijli bilim topluluklarından Sigma Xi'ın her yıl düzenlediği "Student Research Show Case" de sunulmak üzere 11. sınıf öğrencilerimiz Fikret Selim TACETTİN ve Yiğit TÜRK'ün gerçekleştirdiği, danışmanlığını Matematik Öğretmenimiz Kemal ÇELİK'in yaptığı "Interpretation of electrocardiography (ECG) by using polynomial function simulation" isimli çalışma kabul edilmiştir. Öğrencilerimize juri değerlendirmesinde başarılar dileriz. 

Mrt

1976 mezunumuz Tosun ERTAN anısına düzenlemiş olduğumuz Matematik Yarışmasında öğrencimiz Zeynep GÜNAY birinci, Süheyla PARLAK ikinci, Mert Deniz GENÇ ise üçüncü oldu. Öğrencilerimizi tebrik eder, katkı sunan 76 mezunlarına, AFLİVA'ya ve Matematik zümremize teşekkür ederiz.

Mrt

22-23 Mart 2024 tarihlerinde Nesibe Aydın Okulları'nda düzenlenen NAMUN'24 etkinliğine okulumuz 8 öğrencimiz ile katılmıştır. Etkinlikte Egemen Berk Akdağ "Honourable Mention" ödülüne layık görülmüştür. Öğrencilerimiz etkinlikte okulumuzu en güzel şekilde temsil etmişlerdir. Etkinliğe hazırlanma sürecinde destek olan İngilizce öğretmenlerimiz Zeliha EYYUPOĞLU, Nigar DEMİRÖZ ve Duygu BİLGİN'e teşekkür ederiz.

Mrt

“Bir kahraman takım ve Yahya Çavuş’tular

Tam üç alayla burada gönülden vuruştular.

Düşman tümen sanırdı bu şahane erleri

Allah’ı arzu ettiler, akşama kavuştular.”

18 Mart Çanakkale Zaferi, zamanın en güçlü orduları karşısında sarsılmaz bir iman, vatan ve bayrak sevgisi ile bir araya gelen kahramanların eseridir. Bu zafer, tarihte eşine rastlanmayan bağımsızlık ve kurtuluş mücadelemizin meşalesini ateşlemiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolun başlangıcı olmuştur.

"Çanakkale Geçilmez" gerçeğini tüm milletlerin hafızasına kazıyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle anıyor, atalarımızın kanı canı pahasına bizlere bıraktığı 100 yıllık “Cumhuriyetimiz”i geleceğe güvenle taşıyacağımıza Ankara Fen Lisesi olarak söz veriyoruz.

“18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi” töreninde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

8-9 Mart 2024 tarihlerinde Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Okul Ortaklığı Programı çalışmaları kapsamında Çaycuma TSO Fen Lisesi'ne düzenlediğimiz okul gezimiz ile birlikte Amasra ve Bartın illerini kapsayan kültür gezilerimiz boyunca öğrencilerimiz planlanan etkinliklere katıldılar. Keyifli vakit geçirirken tarihi eserler ve kültürel miraslarımızdan Amasra Kalesi, Fatih Camii hakkında değerli bilgiler edindiler. Öğrencilerimize gezi boyunca eşlik eden Beden Eğitimi ve Spor dersi öğretmeni Esin İLERİSOYve İngilizce öğretmenimiz Nigar DEMİRÖZ'e teşekkür ederiz.

 

 

 

Mrt

Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Erten GÖKÇE, öğrencilerimize verimli ders çalışmaya yönelik sunum yaptı. Katkılarından dolayı hocamıza teşekkür ederiz.

Mrt

8-9-10 Mart 2024 tarihlerinde Istanbul/Pendik Teknopark Turgut Özal Etkinlik Merkezi’nde düzenlenen, VEX Robotics Yarışması Türkiye Ulusal Finali'ne katıldık. Öğrencilerimizin robot tasarlama ve sürme becerileri geliştirmek, kendilerini topluluk önünde ifade etmek ve baska okullardan gelen aynı yaştaki ögrencilerle sosyal paylaşımlarını arttırmak amacıyla katıldıkları yarışmada CREATE AWARD ödülünü kazanmıştır. Okulumuz FLRobotics ekibini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan Okul Ortaklığı Programı kapsamında okul müdürümüz Dr. Sinan DAĞ’ın katılımı ile ortak okulumuz Çaycuma TSO Fen Lisesi idarecileri ve öğretmenleri ile yüz yüze toplantı yaptık. Toplantıda Bakanlığımız tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen eğitime yönelik yenilikleri değerlendirdik. Ev sahipliğinden dolayı Çaycuma TSO Fen Lisesi yönetimine ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Mrt

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin dün okulumuzu ziyaret etti.Öğrenci ve öğretmenler tarafından çiçeklerle karşılandı.Okulumuzun sınıflarını gezerek öğrencilerle bir süre sohbet eden Bakanımız, öğrencilerin isteklerini sordu. Millî Eğitim BakanımızTekin, öğrencilerin sorusu üzerine, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) müfredat ve ders kitabı dışında başka bir kaynaktan soru gelmeyeceğini hatırlattı. ÖSYM soru bankasına soru hazırlama çalışmalarına ÖSYM uzmanları ve akademisyenlerin yanı sıra MEB'e bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerin de dâhil edildiğine işaret etti.

ÖSYM'nin YKS soru havuzunun tamamen müfredat konularını kapsayacağını belirten Tekin, soru hazırlama komisyonunun yüzde ellisinin öğretmenler tarafından oluştuğunu ifade etti. 

Daha sonra okulumuzun öğretmenler odasında da meslektaşlarıyla bir araya gelen  Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin öğretmenlerin görüş ve önerilerini dinledi.

Mrt

5 Proje ile katıldığımız TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finallerinde Fizik Alanında Birincilik, Yazılım Alanında İkincilik kazandık.

Öğrencilerimiz Ali Kağan KOZLUCA, Fikret Selim TACETTİN ve Yiğit TÜRK ile Danışman Öğretmenlerimiz Erdal DELEBE ve Kemal ÇELİK'i tebrik ederiz.

Mrt

Okulumuz 76 Mezunu Tosun ERTAN anısına düzenlemiş olduğumuz ödüllü matematik yarışması 14 Mart 2024 tarinde yapılacaktır. Ödüller Birinci 10.000, ikinci 5.000 ve üçüncü 3.000 TL. Yarışmaya 9 ve 10. Sınıf öğrencilerimiz katılacak. Katkılarından dolayı Mezunlar Derneğimize, AFLİVA'ya ve Matematik Zümremize teşekkür ederiz.

Mrt

"LÖSEV İnci Projesi" kapsamında katıldıkları "Koli Koli Mutluluk" etkinliğinde öğrencilerimiz lösemili çocuklar ve aileleri için Ramazan kolisi hazırladı. Öğrencilerimize duyarlılıkları için teşekkür ederiz. Sosyal sorumluluk projelerinin devamını dileriz.

Mrt

İstinye Üniversitesi ve Liv Hospital Ankara ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde üniversite de tıp alanında tercih yapmak isteyen öğrencilerimiz 2 günlük hastane deneyimi ile tıp mesleğini uygulamalı olarak tanıdılar. 

Katkılarından dolayı İstinye Üniversitesine ve Liv Hospital Ankara Hastanesine teşekkür ederiz.

Mrt

Beş projemizle TÜBİTAK 55. Lise öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge finallerindeyiz. Öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerimize başarılar dileriz.

Mrt

Okulumuzun koordinesinde TUSAŞ'ın ev sahipliğinde "DÜŞÜN, ÜRET, DEĞER KAT!" sloganı eşliğinde "HAVACILIKTA KOMPOZİT MALZEME" temalı düzenlediğimiz yarışma etkinliği iki gün boyunca TUSAŞ tesislerinde 10 farklı okuldan 4'er kişilik ekiplerin katılımı ile gerçekleşti.

Etkinlik boyunca katılımcı öğrenciler farklı okullardan akranları ile sıcak diyaloglarla görüş alışverişinde bulunurken diğer yandan yarışma etiğine uygun olarak "HAVACILIKTA KOMPOZİT KULLANIMI" becerilerini kullanarak uçak kanadı yaptılar.

İkinci günün sonunda öğrencilerin ortaya koydukları ürünler jüri tarafından değerlendirildi. Bunun sonucunda Birinciliğe Pursaklar Fen Lisesi, İkinciliğe Prof. Dr. Aziz Sancar Fen Lisesi ve Üçüncülüğe Ankara Fen Lisesi layık görüldü. 

Bu etkinliği düzenlememizde ev sahipliği yaparak destek veren TUSAŞ'a, okulumuz danışmanlarına ve organizasyon ekibine, katılım sağlayan okulların ekiplerini oluşturan öğrencilere, okul yöneticilerine ve danışman öğretmenlere koordinatörlüğünü yaptığımız bu değerli etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür ederiz.