ÖĞRENCİMİZ MELİH ŞAHİN’DEN DÜNYA DERECESİ

29-05-2018

Her yıl, 75´den fazla ülkeden yaklaşık 1.800 lise öğrencisi, özgün araştırmalarını sergileme fırsatı buldukları INTEL ISEF bilim fuarı bu yıl, 12 – 18 Mayıs tarihlerinde Pennsylvania’nın Pittsburgh şehrinde gerçekleşmiştir.

Burada yarışacak projeler önce kendi ülkelerinde en iyi olmak zorundadır. Ülkemizde bu seçimi TÜBİTAK yapmaktadır. Böylece milyonlarca lise öğrencisinin yarıştığı yerel şampiyonlar INTEL ISEF’ e davet edilir ve burada değişik kurumlarca verilen özel ödüller yada resmi derecelerden birini kazanmaya çalışırlar.

Özel ödüller genellikle seyahat yada para ödülüdür. Başka bir getirisi yoktur. Ancak birincilik, ikincilik, üçüncülük ve dördüncülük şeklindeki derecelerden birisini elde eden öğrenciler para ödülünün yanı sıra yerel ve dünya üniversitelerine sınavsız kabul edilme şansını yakalarlar.

Ankara Fen Lisesi olarak ilk kez katıldığımız bu yarışmada öğrencimiz Melih ŞAHİN matematik alanında Ülkemizin bu güne kadar aldığı en iyi dereceyi yaparak dördüncü olmuştur. Böylece 500 dolarlık para ödülünün yanında seçkin dünya üniversitelerine gitme şansını yakalamıştır.

Öğrencimiz 2019 yılında Phoenix, Arizona’da yapılacak olan INTEL ISEF 2019 yarışmasına da davet edilmesi büyük olasılıktır. Eğer çağrılırsa ülkemizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceğine inancımız tamdır.

Öğrencimizi bu üstün başarısından dolayı tebrik eder, proje danışmanlığını yapan Matematik Öğretmenimiz Kemal Çelik’e de teşekkür ederiz.

Yayın: 29.05.2018 - Güncelleme: 29.05.2018 00:17 - Görüntülenme: 1678