Ara

Öğrencimiz İrem Gülce YAZGAN, MIT Matematik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne kabul edildi. Öğrencimizi, danışman öğretmenimiz Mehmet ŞAHİN'i ve öğrencimizin ailesini tebrik eder, öğrencimize MIT'deki eğitim sürecinde başarılar dileriz.

Ara

Cumhuriyetimizin 100.Yılı anısına düzenlenlediğimiz Matematik Olimpiyatında dereceye giren öğrencilerimize ödüllerinin takdim ettik. Öğrencilerimizi tebrik eder, emeği geçen Matematik Zümre Başkanımız Mehmet ŞAHİN'e ve matematik zümremize teşekkür ederiz. Ayrıca ödüllerin verilmesine maddi destek veren AFLİVA'ya teşekkür ederiz. Ödül alan öğrencilerimiz; Soner AYDIN, Zeynep GÜNAY, Süheyla PARLAK.

Ara

Okul Temelli Mesleki Gelişim Programı kapsamında Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Gökhan ARASTAMAN idarecilerimize ve öğretmenlerimize Bilimsel Araştırma Teknikleri hakkında eğitim verdi.

Ara

Âşıklarımız halkın diliyle halka hitap ederler. Seslere de bir değer yükleyen âşıklarımız, sesleri ezgiye, kelimeleri türküye dökerek kendini ifade etmek istemişlerdir. Âşıklarımızın çoğu bu amaçla türkü yakmıştır. Bu âşıklardan biri olan Âşık Veysel de Abdal Geleneğine bağlı kalarak koşma tarzı türküleriyle halkın sesi olmuştur.

Tabii ki elli yıl sonrasında bile ismi sazıyla ve sözüyle yaşatılan bu  âşığın toplumda böylesine bir iz bırakmasının sebebi; koşma tarzı türkülerindeki yaşam hikâyesidir. Yine Âşık Veysel’i Âşık Veysel yapan onu dinleyen herkesin, koşmalarında ve türkülerinde kendi hikâyelerini bulmalarıdır.

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilî Listesi’ne kaydedilmiş olan Âşık Veysel’in vefatının 50. yıl dönümü olan 2023, UNESCO ile ilişkili olarak tüm dünyada ve Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile de Türkiye’de Âşık Veysel Yılı kabul edilmiştir. Bu vesileyle hazırladığımız “Türkiye’nin 100 Yıllık Birikimi Sazdan Söze Âşık Veysel” dinletimizi 12 Aralık’ta Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Fadime Hilal MERT ‘in danışmanlığında gerçekleştirdik.

Ara

4-5 Aralık 2023 tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenelnen 7. Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumu ve 3. Bilim Şenliğine 11/D sınıfı öğrencimiz Sümeyye Ezgi BARUT "Hava ve İklim" alanında Türkiye 3.'sü olan projesinin bildirisini sunmak üzere davet edilmiştir. Seminerde bildirisinin sunumunu başarılı bir şekilde gerçekleştiren öğrencimizi kutlarız.

Ara

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Çankaya Voleybol Gençler İlçe Birinciliği Müsabakalarında; okulumuz Kız Voleybol Takımımız Özel Ümitköy Sınav Koleji, Erkek Voleybol takımımız da Süheyl Ünver Anadolu Lisesi ile yaptıkları grup maçlarını 2-0'lık setlerle kazanmıştır. Öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi öğretmenimiz Soner TUZCUOĞLU'nu tebrik ederiz.

Ara

Okulumuz öğrencilerinden oluşan basketbol takımımız Lokman Hekim Üniversitesi'nin düzenlemiş olduğu TEK POTA LİSE'23 3X3 STREETBALL Turnuvasına katıldı.

Ara

9.Sınıf, 10. Sınıf ve 12. sınıf öğrencilerimizle yeni gösterime giren "ATATÜRK" filmini izledik.

Ara

İngilizce Kulübümüz üyesi, 10.sınıf öğrencimiz Yağmur KAPLAN ODTÜ Koleji tarafından düzenlenen MCMUM'23 konferansına katılmış ve konferansta gösterdiği üstün başarı ve performansından dolayı En İyi Delege Ödülü'nü (The Best Delegate Award) almaya hak kazanmıştır. MCMUN'23 (ODTÜ Koleji Model Birleşmiş Milletler) etkinliğine katılan öğrencimize ve ona bu süreçte danışmanlık yapan İngilizce Öğretmenlerimiz Zeliha EYYÜPOĞLU, Nigar DEMİRÖZ, Ebru ÖZTOK ŞAHİN ve okul idaremize teşekkür eder, öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlamaları temalı yürüyüş ve koşuları öğrenci, öğretmen ve mezunların katılımları ile okulumuzun atletizm sahalarında gerçekleştirdik. Etkinlik sonunda öğrenciler ve mezunlarımızla birlikte kahvaltı yaptık. Katkılarından dolayı Ankara Fen Liseliler Derneğine ve Vakfına teşekkür ederiz.

Ara

28-29 Kasım 2023 tarihleri arasında Okulumuzda Satranç Kulübünün düzenlediği Satranç Turnuvasında 34 öğrenci katılmıştır. 5 tur üzerinden yapılan turnuvada; Kemal Arda ATUĞ 5 Tam puan ile 1., Emirhan ALTUN 4,5 Puan ile 2., Demir ARAL 4 Puan ile 3. olmuşlardır. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Emre KESKİN, Biyoçeşitlilik üzerine öğrencilerimize sunum yaptı. Öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yılında Ulu Önder'imizi okulumuz töreninde bir kez daha andık. Saygı, minnet ve özlemle!...

Eyl

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ayhan IŞIK okulumuzu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerimizle sohbet etti. Nazik ziyareti için Müdürümüze teşekkür ederiz.

Eyl

Okulumuz 2023-2027 dönemi öğrencilerimiz ile birlikte Anıtkabir ziyaretimizi gerçekleştirdik.