ANKARA / ÇANKAYA - Ankara Fen Lisesi

Ekm

Okulumuz öğrenci ödül ve disiplin kurulu, Md. Başyardımcısı Duygu ÖZER KIZMAZ başkanlığında 6.10.2022 tarihinde toplanarak aşağıdaki kararları almışlardır.

Ekm

NASA tarafından 11 yıldır düzenlenen Space Apps Challenge yarışmasına okulumuz öğrencileri 6 takım ile katılım sağladılar. NASA bu projeyle beraber yaratıcılığı yetenekle birleştiren beyinlere ulaşmak için küresel bir hackathon düzenliyor. Dünya çevre problemlerinin çözülmesi, uzay teknolojilerinde ilerleme kaydedilmesi ve insanlığın geliştirilmesi için yeni fikirler bulmak üzerine;  etkinliğin düzenlendiği hafta sonu boyunca, katılımcılar Space Apps web sitesinde paylaşılan açık kaynak uzay verilerinden yararlanarak projelerini hazırladılar. Katılımcılar en az 2, en fazla 6 kişiden oluşturdukları takımlar ile seçtikleri konuya 48 saat boyunca çözüm geliştirdiler ve yerel jüriye sundular.

Dereceye giren takımlar küresel finalde yarışmaya hak kazanacak ve projeleri NASA tarafından incelenecek. Küresel finalin kazananları ise NASA tarafından bir uzay istasyonuna roket fırlatma törenine davet edilecekler.

Toplamda 150 takımın 2 gün boyunca yarıştığı etkinlikte ilk 20 takım arasına girerek finalde sunum yapma hakkı kazanan 3 takımımız tüm dereceleri elde ettiler.

YARIŞMA 1.si TULPARE

Behran Attı 11

Ahmet Özdemir 11

Ekm

2022-2023 Eğitim öğretim yılında okulumuzda yapılması planlanan sosyal etkinlikler dosya bağlantısında verilmektedir.

May

Hello everybody.. As Ankara Science  High school MUN Club; We are organizing  FL'MUN'22 Training in 26th and 27th of May 2022 in our school..Please apply to Ahmet Efe Yıldırım and Dilferah Aybir for  the training conference.