9. Sınıf Öğrencimiz Beyza Akdeniz’ den Dünya Derecesi

Bu yıl on üçüncüsü düzenlenen ve 14 ülkenin katıldığı, URFODU Uluslararası Bilim Temelli Bilgi yarışması Almanca, İngilizce, Biyoloji, Coğrafya ve Matematik Alanlarında yapılmaktadır.

Okumuz bu yarışmaya Matematik alanında Uluslararası Final Alanı olarak Antalya’ da katılmış olup, Türkiye Geneli Final Sonuçlarına göre, Türkiye okulları içinde en başarılı okul olmuş ve 3 Altın, 2 Gümüş ve bir Bronz madalya  kazanmıştı.

Diğer ülkelerdeki Final Alanlarında yapılan sınav sonuçları bir arada değerlendirilerek  Uluslararası Final Sonuç Listesi elde edilmiştir. Bu sonuçlara göre, 9. 10. ve 11. sınıflardan  beşer öğrenciye uluslararası başarı madalyası verilmiştir.

Dokuzuncu sınıf Türkiye Geneli Final Sonuç Listesine göre Altın Madalya alan öğrencimiz Beyza AKDENİZ, Uluslararası sonuçlara göre de Bronz Madalya almaya hak kazanmıştır.

Dünya sıralamasında, Beyza’ nın yanı sıra 10. Sınıflarda Ayşe Sıla OKÇU dördüncü; Yasemen ERKAN altıncı;  11. Sınıflarda ise Batuhan ERDEMİR beşinci olmuştur.

Beyza ve diğer katılan öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutlar başarılarının artarak sürmesini dileriz.

Bu vesile ile öğrencilerimizi bu yarışmaya hazırlayan ve onlara rehberlik eden Matematik Öğretmeni Kemal Çelik’ e ve Antalya’ ya intikali gerçekleştiren okul şoförümüz Cihan Yıldız’ a da emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

09-06-201709-06-201709-06-2017

Yayın: 09.06.2017 - Güncelleme: 09.06.2017 15:12 - Görüntülenme: 515