Öğrencimiz Burcu Yıldız EGMO’ DA Gümüş Madalya Kazandı

EGMO (European Girls’ Mathematical Olympiad) Avrupa Ülkeleri Kız Matematik Olimpiyatları, Uluslararası Matematik Olimpiyatlarından sonra gelen iki matematik olimpiyatından biridir. Diğeri Balkan Ülkeleri Matematik Olimpiyatlarıdır.
EGMO ilk kez 2012 yılında İngiltere Cambridge’ de düzenlenmiş; 2014 yılında ise Ülkemizde, Antalya’ da, düzenlenmiştir.
Bu yıl yedincisi yapılan yarışmaya 02-12 Nisan tarihlerinde İsviçre’ nin Zürih şehri ev sahipliği yapmıştır.
EGMO’ ya bu yıl 44 Avrupa ülkesinden toplam 168 lise seviyesinden kız yarışmacı katılmıştır. Katılımcı ülkeler en çok 4 yarışmacı gönderebilmektedir.
EGMO’ ya gidecek öğrenciler TÜBİTAK tarafından belirlenen akademik komisyon tarafından, Türkiye genelinden TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları birinci aşamasını geçen öğrenciler arasından, aşamalı sınavlarla belirlenmektedir.
Ankara Fen Lisesi olarak ilk kez öğrenci verme başarısı gösterdiğimiz bu organizasyonda kızımız Burcu YILDIZ, Gümüş Madalya kazanarak bizleri gururlandırmıştır.
Okulumuzdan bu yıl mezun olacak öğrencimizi, bu ve bundan önceki başarılarından dolayı kutluyor, bundan sonraki seçimlerinde üstün başarılar diliyoruz.

Yayın: 13.05.2017 - Güncelleme: 13.05.2017 14:39 - Görüntülenme: 293