Öğrencimiz Kayra Uygun BMO’ DA Gümüş Madalya Kazandı

BMO Balkan Matematik Olimpiyatları, Uluslararası Matematik Olimpiyatlarından sonra gelen iki matematik olimpiyatından biridir. Diğeri Avrupa Kız Matematik Olimpiyatlarıdır.
Bu yıl otuz dördüncüsü, 02-07 Mayıs tarihlerinde Makedonya’ nın Ohrid kentinde düzenlenen Balkan Matematik olimpiyatlarına içlerinde İngiltere, Sırbistan, Romanya, İtalya ve Bulgaristan’ nın da olduğu 22 ülke katılmıştır.
BMO’ ya bu yıl 22 Avrupa ülkesinden toplam 132 lise seviyesinden yarışmacı çağrılmıştır. Katılımcı ülkeler en çok 6 yarışmacı gönderebilmektedir.
BMO’ ya gidecek öğrenciler, tıpkı IMO (Uluslararası Matematik Olimpiyatları) ve EGMO’ da olduğu gibi,  TÜBİTAK tarafından belirlenen akademik komisyon tarafından, Türkiye genelinden TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları birinci aşamasını geçen öğrenciler arasından, aşamalı sınavlarla belirlenmektedir.
Ankara Fen Lisesi olarak ikinci kez öğrenci verme başarısı gösterdiğimiz bu organizasyonda öğrencimiz Kayra UYGUN, geçen yıl katılarak Bronz Madalya aldığı bu yarışmada bu yıl  Gümüş Madalya kazanarak bizleri gururlandırmıştır.
Okulumuzdan bu yıl mezun olacak öğrencimizi, bu ve bundan önceki başarılarından dolayı kutluyor, Temmuz ayı içinde yapılacak olan IMO yarışmasında da üstün başarılar diliyoruz.  Danışman Öğretmeni Matematik Öğretmeni Kemal ÇELİK´e de teşekkür ederiz.

Yayın: 13.05.2017 - Güncelleme: 13.05.2017 14:42 - Görüntülenme: 317