Tem

Okulumuz 2024 mezunu ögrencimiz Irem Gulce Yazgan Massachusetts Teknoloji Enstitusu Matematik ve Bilgisayar Muhendisligi bolumune ve Oxford Universitesi Bilgsisyar Bilimleri bolumune kabul almistir. Ogrencimizi tebrik ederiz.

Tem

Okulumuz 2024 mezunu ögrencimiz Kerem Berk Bozkurt Canada University of Toronto Bilgisayar Bilimleri ve Bilgisayar Muhendisligi Bolumune Kabul almistir. Ögrencimizi tebrik ederiz.

Tem

Tubitak bilim olimpiyatlarinin 1. Asama sinavini gecen ogrencilerimiz ve danisman ogretmenlerimizi tebrik eder basarilarinin devamini dileriz.

Haz

58. Dönem Mezuniyet Törenimize tüm öğrencilerimizi ve velilerimizi bekliyoruz.

Haz

Dünyanın  öncü biyoteknoloji şirketlerinden olan Amgen'ın, bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği IamGenius Biyoteknolojik Fikirler Yarışması'nda okulumuz öğrencilerinden Zeynep ŞEN ve Ayşe Yaren SUEKİNCİ Türkiye üçüncüsü oldular. IamGenius üniversite ve lise öğrencilerinin biyoteknoloji alanında farklı açıdan bakan, yenilikleri arayan fikirlerinin yarıştığı, dereceye giren katılımcıların AMGEN’da staj, proje çalışması ve eğitim semineri ödülü kazandığı biyoteknolojik fikirler yarışmasıdır. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenleri Dr. Aynur Elif Kekeç'i tebrik ediyoruz.

Haz

Geleneksel hale gelen piyano resitalimizin üçüncüsünü 31. 05.2024 tarihinde Afliva salonumuzda gerçekleştirdik. Bu müzik ziyafetinde emeği geçen öğrencilerimize ve onlara danışmanlık yapan Müzik Öğretmenimiz Habibe METİN’e teşekkür ederiz.

Haz

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında okul arazimizde gönüllü öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından çevre güzelleştirme çalışmaları yapıldı. Katılan öğrenci ve öğretmenlerimize çevreye karşı duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz öğrencilerinin yıl boyunca Görsel Sanatlar dersinde yaptıkları çalışmalardan oluşan ilk sergiyi "Dünya Sanat Günü" haftasında sanatseverlerle buluşturduk. Devamı olan ikinci sergiyi ise dijital ortamda sergiliyoruz. Okulumuzu adeta bir sanat galerisine çeviren eserlerin sahibi öğrencilerimizi tebrik eder, ders öğretmenimiz Seyfi Seydi SALANTUR'a teşekkür ederiz.

Haz

AFLİVA desteği ile düzenlediğimiz geleneksel "Fen Bilimleri Sergisi" Ankara Fen Lisesinde gerçekleştirildi. Sergiye hazırladıkları biyoloji, fizik, kimya alanındaki projeleri ile katkı sunan öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi kutluyor, Ankara Fen Liseliler Vakfına desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

May

2204 A Tübitak 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması sonuçlandı. 12. sınıf öğrencimiz Ali Kağan KOZLUCA, Fizik alanındaki projesi ile "Türkiye Birincisi" oldu. Öğrencimizi ve danışman öğretmeni Erdal DELEBE'yi kutluyoruz.

May

Öğrencimiz İrem Gülce YAZGAN Uluslararası Matematik Olimpiyat takımına seçilmiştir. Öğrencimizi ve danışman öğretmeni Mehmet ŞAHİN'i tebrik ederiz.

May

Öğrencimiz Halil İbrahim YENİTÜRK Fizik Olimpiyat Milli takımına seçildi. Öğrencimizi ve danışman öğretmenimiz Halit KOCA'yı tebrik eder, katkı sunanlara teşekkür ederiz.

May

24-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında Ankara TED Okulları tarafından düzenlenen TEDMUN'24 etkinliğine okulumuz İngilizce kulübünden 20 öğrencimiz katılmış ve okulumuzu en iyi şekilde temzil etmişlerdir. Etkinlik sonunda iki öğrencimiz; Egemen Berk AKDAĞ Honorable Mention, Yağmur KAPLAN Outstanding Delegate Award ödüllerine layık görülmüşlerdir. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, bu etkinlikte öğrencilerimize eşlik eden İngilizce öğretmenlerimiz Nigar DEMİRÖZ, Duygu BİLGİN ve Zeliha EYYUPOĞLU'na teşekkür ediyoruz.

May

AFL'nin kültürü içerisinde yer alan geleneklerinden biri de mezunlarının ve emektar öğretmenlerinin bir araya gelerek her yıl mayıs ayının son pazar günü gerçekleştirdikleri "Mezunlar Günü"dür. Bugünkü geleneksel Mezunlar Günü'nde de AFL'nin emekli öğretmenleri bir araya gelerek samimi muhabbetleri ile güne renk katarken öğrencileri ile de özlem giderdiler.