Ağu

Ankara Fen Lisesi olarak katılım sağladığımız "Communication Rocks" isimli ortağı olduğumuz  eTwinning projemiz "Avrupa Kalite Etiketi" ile ödüllendirilmeye layık görülmüştür. Romanya, Yunanistan ve Moldova'dan okulların da katılımıyla uluslararası düzeyde gerçekleştirilen projede Tübitak Fen Lisesi ve İzmir Fen Lisesi gibi ülkemizin sayılı Fen Liseleri de yer almıştır.

Başta projeyi yürüten İngilizce öğretmenimiz Zeliha EYYUPOĞLU olmak üzere projede görev alan öğrencilerimiz Cemre İdil MUTLU, Enes ÖNDERER, Eylül SANAR, Gönül Ceren KANMAZ, Hüseyin SAYGILI, Mert TUTAR, Süleyman Selim ŞENTÜRK, İsna ERDOĞAN, Tuana ARIKAN ve Yusuf Said AKTAN'ı tebrik ederiz.

Tem

Öğrencimiz Yusuf Said AKTAN ve Isparta Bahçeşehir Koleji öğrencisi Ahmet Necip BASMACI hazırladıkları "Sıcaklığın Kutup Deniz Ekosistemindeki Canlılar Üzerine Etkilerinin Fitoplankton ve Krill Örneği Üzerinden Modellenmesi" projesi ile Türkiye İKİNCİSİ olmuşlardır. Öğrencilerimizi ve Danışman Öğretmenimiz Dr. Baran DADAKOĞLU'nu tebrik ederiz.

Tem

TÜBİTAK Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finallerinde Türkiye İkincisi olduk. Öğrencimiz Esra Nur TAT ve danışman öğretmenimiz Dr. Aynur Elif BULUT'u kutlarız.

Tem

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışmaları Final Sergisine 2 projemiz ile katıldık. Giresun da düzenlenen sergide görev alan öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerimize başarılar dileriz.

Tem

54. Uluslararası Kimya Olimpiyatında öğrencimiz Barbaros BOLAT Gümüş Madalya kazandı. Öğrencimize, katkı sunan idareci ve öğretmenlerimize ve TÜBİTAK görevlilerine teşekkür ederiz.

Tem

TÜBİTAK tarafından bu sene ilk defa düzenlenen "2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması"nda, 11.sınıf öğrencimiz Esra Nur TAT'ın biyoloji öğretmeniminiz Dr.Aynur Elif BULUT danışmanlığında hazırladığı "İklim Değişikliğinin Pandemiye Etkisine Biyoinformatiksel Bakış: Sağlıklı Yaşamın Python Analiz Algoritması" isimli proje Türkiye finaline katılmaya hak kazanmıştır.

Projeyi hazırlayan öğrencimiz Esra Nur TAT ve danışman öğretmenimiz Dr.Aynur Elif BULUT'u tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Tem

Okulumuz bünyesinde oluşturulan Ankara Bilim ve Sanat Merkezi, alanında uzman yeni öğretmenleri ve atölyeleri ile öğrencilerimize katkı sunacak.

Rehberlik servisimizin bu haftaki konuğu TED ÜNİVERSİTESİ rektörü Sayın Prof. Dr. İhsan SABUNCUOĞLU. Sayın SABUNCUOĞLU ile "STEM eğitimi ve geleceğin olası teknolojik gelişmeleri" konulu keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Nis

Ankara Fen Lisesi TEDxKulübü öğrencileri; öğretmenleri Aynur Elif Bulut, Nihat Köse rehberliğinde ve okul müdürü Sinan Dağ’ın desteğiyle bir ilke imza attı.

Nis

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği, Uluslararası eTwinning proje tanıtım gününe öğrencilerimizle birlikte katıldık.

Nis

Değerli velilerimiz, 28 Nisan 2019 Pazar günü  AFLİVA Kültür Merkezinde ‘Hayatın Renkleri’ temalı TEDx etkinliği gerçekleştirilecektir. Hayatımıza renk katacak olan bu etkinliğimize tüm velilerimizi bekliyoruz.

Nis

HBEC(High School BEST Engineering Competition), lise öğrencilerinin sorunlara bakış açılarını geliştirme, yenilikçi ve gerçekçi çözümler geliştirme becerisini geliştirmeyi amaçlayan liseler arası mühendislik yarışmasıdır.

Nis

2 Nisan 2019 Salı günü Fizik Bölümünde düzenlenen “International Physics Masterclass” etkinliğine dört öğrencimizle katıldık.

Kas

ODTÜ Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TBM) tarafından 14 Kasım 2014 Cuma günü düzenlenen "ODTÜ´de Bilim Eğlencelidir!" etkinliği kapsamında ODTÜ yerleşkesindeydik! Gün boyu gerçekleşen etkinlikler, deneyler, sergiler ve yarışmalar, tam bir bilim şenliği havasındaydı.