Öğrencilerimiz ODTܒde Düzenlenen Masterclass Etkinliğine Katıldı

2 Nisan 2019 Salı günü Fizik Bölümünde düzenlenen “International Physics Masterclass” etkinliğine dört öğrencimizle katıldık.

“Physics Masterclasses” etkinliği, uluslararası alanda 15. Senesinde olan, 52 ülkeden 13.000 liseli gencin katıldığı, ülkemizde 7. Kez ODTÜ Fizik Bölümü’nde gerçekleştirildi. Tüm gün süren etkinlik sabah ODTÜ Fizik Bölümü’nün öğretim üyeleri tarafından parçacık fiziği, CERN ve Büyük Hadron Çarpıştırıcısı tanıtıldı. Sonrasında, öğrencilerimiz bulut odasında atomaltı parçacıkları gözle gözleme fırsatı buldu ve parçacık dedektörleri hakkında bilgi aldılar. Öğleden sonra ise ATLAS deneyinin son almış olduğu veriler, öğrenci grupları tarafından bilgisayar yardımıyla analiz edildi ve etkinliğe katılan öğrencilerle tartışıldı. Ardından CERN ve o gün Masterclass etkinliğine Avrupa’dan katılan diğer lise öğrencileriyle yapılan canlı bağlantı ile sonuçlar karşılaştırıldı ve tartışıldı.

Etkinliğe katılan öğrencilerimize uluslararası geçerli bir sertifika verildi. Öğrencilerimize refakat eden Fizik Öğretmenimiz Zeki TEKELİ’ye ve etkinliğe katılan Serkan Hamdi GÜĞÜL, Ahmet Alptuğ ÖZTÜRK, Abdullah Deniz ERTUĞRUL, Emre AKMAN’a, okulumuzu en iyi şekilde temsil ettikleri için, teşekkür ederiz.

03-04-201903-04-201903-04-201903-04-2019

Yayın: 03.04.2019 - Güncelleme: 03.04.2019 18:04 - Görüntülenme: 2066