ANKARA / ÇANKAYA - Ankara Fen Lisesi

Ara

9.Sınıf, 10. Sınıf ve 12. sınıf öğrencilerimizle yeni gösterime giren "ATATÜRK" filmini izledik.

Ara

İngilizce Kulübümüz üyesi, 10.sınıf öğrencimiz Yağmur KAPLAN ODTÜ Koleji tarafından düzenlenen MCMUM'23 konferansına katılmış ve konferansta gösterdiği üstün başarı ve performansından dolayı En İyi Delege Ödülü'nü (The Best Delegate Award) almaya hak kazanmıştır. MCMUN'23 (ODTÜ Koleji Model Birleşmiş Milletler) etkinliğine katılan öğrencimize ve ona bu süreçte danışmanlık yapan İngilizce Öğretmenlerimiz Zeliha EYYÜPOĞLU, Nigar DEMİRÖZ, Ebru ÖZTOK ŞAHİN ve okul idaremize teşekkür eder, öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlamaları temalı yürüyüş ve koşuları öğrenci, öğretmen ve mezunların katılımları ile okulumuzun atletizm sahalarında gerçekleştirdik. Etkinlik sonunda öğrenciler ve mezunlarımızla birlikte kahvaltı yaptık. Katkılarından dolayı Ankara Fen Liseliler Derneğine ve Vakfına teşekkür ederiz.

Ara

28-29 Kasım 2023 tarihleri arasında Okulumuzda Satranç Kulübünün düzenlediği Satranç Turnuvasında 34 öğrenci katılmıştır. 5 tur üzerinden yapılan turnuvada; Kemal Arda ATUĞ 5 Tam puan ile 1., Emirhan ALTUN 4,5 Puan ile 2., Demir ARAL 4 Puan ile 3. olmuşlardır. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Emre KESKİN, Biyoçeşitlilik üzerine öğrencilerimize sunum yaptı. Öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yılında Ulu Önder'imizi okulumuz töreninde bir kez daha andık. Saygı, minnet ve özlemle!...

Eyl

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ayhan IŞIK okulumuzu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerimizle sohbet etti. Nazik ziyareti için Müdürümüze teşekkür ederiz.

Eyl

Okulumuz 2023-2027 dönemi öğrencilerimiz ile birlikte Anıtkabir ziyaretimizi gerçekleştirdik.

Eyl

Ankara Fen Lisesi geleneği olarak, eğitim öğretim yılının ilk dersini mezunlarımız vermektedir. Bu yılki konuğumuz BİLKENT ÜNİVERSİTESİ FİZİK BÖLÜMÜ BAŞKANI Prof. Dr. Oğuz GÜLSEREN idi. İlk dersimizin konusu ise "Kömürden burulmuş grafene, karbonun serüveni".

Eyl

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN ÜNİVERSİTEYE YERLEŞME SONUÇLARI LİSTE HALİNDE SUNULMUŞTUR.

Tem

2023 YKS sınavlarında başarı elde eden tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz. Katkılarından dolayı okul yönetimimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimizin ailelerine, okul aile birliğimize ve AFLİVA'ya teşekkür ederiz.

Tem

2 projemizle ISEF yarışmasındayız. TÜBİTAK 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Türkiye derecesi alan 3 projemizden 2 si ISEF'e katılmaya hak kazandı. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik eder, öğrencilerimize başarılar dileriz.

Haz

54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finallerinde Fizik alanında Türkiye Birincisi olduk.

Öğrencilerimiz Halil İbrahim Yenitürk, Tuna Özer ve danışman öğretmenimiz Halit Koca'yı tebrik ederiz.

54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finallerinde Matematik alanında Türkiye Birincisi olduk.

Öğrencimiz Fikret Selim Tacettin ve danışman öğretmenimiz Kemal Çelik'i tebrik ederiz.

54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finallerinde Biyoloji alanında Türkiye İkincisi olduk.

Öğrencilerimiz İrem Yüce, Yusuf Sait Aktan, Kerem Berk Bozkurt ve danışman öğretmenimiz Dr Aynur Elif Bulut'u tebrik ederiz.

Ayrıca katkılarından dolayı okul yönetimine, okul aile birliğimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimizin ailelerine ve AFLİVA'ya teşekkür ederiz.

May

Afişi öğrencimiz Enes Önderer tarafından hazırlanan okulumuz İngilizce kulübü tarafından düzenlenen FLMUN Training2023(Model United Nations) etkinliği okulumuzda 23 -24 Mayıs 2023 tarihinde yapıldı.Öğrencimiz Ahmet Tağluk(General Manager) tarafından yönetilen konferans sonucunda öğrencilerimiz Yağmur Kaplan ve Ece Yeter ‘Best Delegate’,Elif Güngör ve Emirhan İnce ‘Outstanding delegate’,Badesu Aydın ve Yusuf Berdan Şah ise ‘Honorable Mention’ ödülüne layık görülmüştür. Etkinliği gerçekleştiren İngilizce kulübü öğretmenleri Zeliha Eyyupoğlu ,Nigar Demiröz ve Ebru Öztok Şahine teşekkür ederiz.

May

Okulumuz kalite yönetim sistemi iso 9001:2015 sertifikası almaya hak kazanmıştır.