Eyl

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı açılış töreni; mezunlarımız, okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti. Okul Müdürümüz Sinan DAĞ tarafınan yapılan açılış konuşmasının ardından Ankara Fen Lisesi geleneği  olan "İlk Ders" etkinliği 1982 mezunumuz Prof. Dr. Hakan AKBULUT tarafından gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz tarafından yazılıp bestelenen "Fen Tepe" marşı okul koromuz tarafından seslendirildi.

Ağu

Ankara Fen Lisesi olarak katılım sağladığımız "Communication Rocks" isimli ortağı olduğumuz  eTwinning projemiz "Avrupa Kalite Etiketi" ile ödüllendirilmeye layık görülmüştür. Romanya, Yunanistan ve Moldova'dan okulların da katılımıyla uluslararası düzeyde gerçekleştirilen projede Tübitak Fen Lisesi ve İzmir Fen Lisesi gibi ülkemizin sayılı Fen Liseleri de yer almıştır.

Başta projeyi yürüten İngilizce öğretmenimiz Zeliha EYYUPOĞLU olmak üzere projede görev alan öğrencilerimiz Cemre İdil MUTLU, Enes ÖNDERER, Eylül SANAR, Gönül Ceren KANMAZ, Hüseyin SAYGILI, Mert TUTAR, Süleyman Selim ŞENTÜRK, İsna ERDOĞAN, Tuana ARIKAN ve Yusuf Said AKTAN'ı tebrik ederiz.

Tem

Öğrencimiz Yusuf Said AKTAN ve Isparta Bahçeşehir Koleji öğrencisi Ahmet Necip BASMACI hazırladıkları "Sıcaklığın Kutup Deniz Ekosistemindeki Canlılar Üzerine Etkilerinin Fitoplankton ve Krill Örneği Üzerinden Modellenmesi" projesi ile Türkiye İKİNCİSİ olmuşlardır. Öğrencilerimizi ve Danışman Öğretmenimiz Dr. Baran DADAKOĞLU'nu tebrik ederiz.

Tem

TÜBİTAK Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finallerinde Türkiye İkincisi olduk. Öğrencimiz Esra Nur TAT ve danışman öğretmenimiz Dr. Aynur Elif BULUT'u kutlarız.

Tem

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışmaları Final Sergisine 2 projemiz ile katıldık. Giresun da düzenlenen sergide görev alan öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerimize başarılar dileriz.

Tem

54. Uluslararası Kimya Olimpiyatında öğrencimiz Barbaros BOLAT Gümüş Madalya kazandı. Öğrencimize, katkı sunan idareci ve öğretmenlerimize ve TÜBİTAK görevlilerine teşekkür ederiz.

Tem

TÜBİTAK tarafından bu sene ilk defa düzenlenen "2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması"nda, 11.sınıf öğrencimiz Esra Nur TAT'ın biyoloji öğretmeniminiz Dr.Aynur Elif BULUT danışmanlığında hazırladığı "İklim Değişikliğinin Pandemiye Etkisine Biyoinformatiksel Bakış: Sağlıklı Yaşamın Python Analiz Algoritması" isimli proje Türkiye finaline katılmaya hak kazanmıştır.

Projeyi hazırlayan öğrencimiz Esra Nur TAT ve danışman öğretmenimiz Dr.Aynur Elif BULUT'u tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Tem

Okulumuz bünyesinde oluşturulan Ankara Bilim ve Sanat Merkezi, alanında uzman yeni öğretmenleri ve atölyeleri ile öğrencilerimize katkı sunacak.

Haz

Dünyanın lider biyoteknoloji şirketlerinden biri olan Amgen tarafından gerçekleştirilen I AM GENIUS isimli Biyoteknolojik Fikirler Yarışması 2022 Türkiye finalistleri açıklandı.

Üniversite ve lise başvuruları arasından gerçekleşen ön değerlendirme sonrası sadece 5 üniversite ve 5 lise projesi finalist olmaya layık görüldüğü yarışmada öğrencimiz Dilferah Aybir in,  Dr. Aynur Elif Bulut danışmanlığında hazırladığı 'TÜMÖR TEDAVİSİNDE YENİ BİR YAKLAŞIM: ENZİM VE BİYOFİLM' isimli projesi finalistler arasında yer almaya hak kazandı.

May

Rehberlik servisimizin bu haftaki konuğu TED ÜNİVERSİTESİ rektörü Sayın Prof. Dr. İhsan SABUNCUOĞLU. Sayın SABUNCUOĞLU ile "STEM eğitimi ve geleceğin olası teknolojik gelişmeleri" konulu keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

May

FL'MUN'22 Training has just started.We thank to our students who have joined our conference and our English teachers Nigar DEMİRÖZ and Zeliha EYYUPOĞLU

Nis

Ankara Fen Lisesi TEDxKulübü öğrencileri; öğretmenleri Aynur Elif Bulut, Nihat Köse rehberliğinde ve okul müdürü Sinan Dağ’ın desteğiyle bir ilke imza attı.

Nis

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği, Uluslararası eTwinning proje tanıtım gününe öğrencilerimizle birlikte katıldık.