Haz

9. Sınıf öğrencilerimizle güzel bir kahvaltı yaparak sınav stresini üzerimizden attık.

Ahmet TECİK ve Gizem YÜCE ile katıldığımız yarışmada, öğrencilerimiz en yakın rakibine 2 kat puan farkı yaparak 1. olmuştur.

Türkiye’nin bilim ocağı, Ankara Fen Lisesi bu yıl ikincisi düzenlenen TÜBİTAK Bilim Şenliği’ne ev sahipliği yapıyor. 6 Mayıs Çarşamba günü yapılan bilim şenliği açılışı Sayın Okul Müdürümüz Aydın Demir’in konuşmasıyla başlayıp keyifli bir konser eşliğinde devam etti.

Nis

XI. Uluslar Arası Bilim Temelleri Bilgi Yarışmasında Matematik  dalında  4  Madalya, İngilizce dalında ise 1 madalya Kazandık.

Okulumuzda 6-7-8 Mayıs TÜBİTAK Bilim Fuarı Günleri yapılacaktır. Öğrencilerimizin kendi projelerini sergileyecekleri bu etkinliğe ziyaretçilerimizi bekliyoruz!!!

Okulumuz Spor Kulübü Nostaljik Açık Hava Sineması etkinliği düzenledi. Yurtta kalan öğrencilerimizle Türk Sinemasının unutulmaz klasiklerinden ´Selvi Boylum Al Yazmalım´ filmi izlenmiştir. Film esnasında dağıtılan kağıt helva, gazoz ve patlamış mısır, filme ayrı bir renk katmıştır.

Okulumuz beden eğitimi öğretmenleri yönetimindeki erkek basketbol takımı, Özgün Sistem Özel Çankaya Koleji basketbol takımı ile dostluk maçı yaparak, gelecek yılın hazırlıklarını sürdürüyor.

Ankara´ya geç gelen bahar havasını fırsat bilen Fen Liseliler olarak 2 Mayıs Cumartesi günü okulumuzdan bindiğimiz servisler ile Eymir yolundaydık.

Nis

Tıp doktoru iken doktorluğu bırakıp yazarlığı tercih eden, sayısız roman yazarı, 2006 mezunumuz Kerem Alp USAL bugün Ankara Fen Lisesinde öğrencilerimizle söyleşi yaptı.

Nis

25 ve 26 Nisan tarihlerinde ODTÜ Orienteering ve Navigasyon Takımı’nın organize ettiği yarışlara Ankara Fen Lisesi’nden de büyük bir katılım oldu.

Nis

12. Sınıf öğrencilerimizin mezuniyet programı gereğince Ata´mızın huzuruna çıktık.

Nis

Bilkent Üniversitesi Fen Fakültesi´nin düzenlediği "Bilim Söyleşileri" kapsamında okulumuza gelen öğretim üyelerinin hazırlamış olduğu keyifli sunumlar öğrencilerimiz tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

Nis

Çankaya İlçe MEM tarafından yapılan, 10. Klasik Batı Müziği Çalgılarıyla Eser Seslendirme Yarışmasının Sonuçları  Açıklandı. Yarışmada derece alan öğrencilerimizi kutluyor ve katkılarından dolayı Okulumuz Müzik Öğretmeni Fehmi ÖZDEM’e teşekkür ediyoruz.

Nis

Çankaya Müftülüğü ve okulumuzun ortak hazırlamış olduğu kutlu doğum programı 14 Nisan Salı günü Afliva konferans salonunda yapıldı. Programımızda sinevizyon gösterimi, Çankaya Müftülüğü tasavvuf musikisi konseri ve Çankaya Müftüsü Hamdi Gevher’in Konuşmalarının yanında Tarihçi- Yazar Talha Uğurluel´de "Kutsal Emanetler" konulu konferans verdi. Programımız günün anlamına uygun olarak Gül dağıtımı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırlamış olduğu Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku adlı kitap dağıtımı ile son buldu.

Nis

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün düzenlemiş oldğu futsal karşılaşmalarında takımımız; Özel Ankara Modern Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile berabere, Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi´ni 5-2  ve Faik Güngür İmam Hatip Lisesi´nin müsabakaya çıkmaması nedeni ile maçı 3-0 kazanarak, grubunu lider bitirdi. Takımımız yarı final oymamaya hak kazandı. Öğrencilerimizi ve Beden eğitimi Öğretmeni Soner TUZCUOĞLU´nu tebrik ediyoruz.