Ekm

Bu yıl okulumuzu il içi, il dışı yarışmalar ve TÜBİTAK Ulusal Matematik Olimpiyatlarında temsil edecek Matematik Takımı Eylül ayı içerisinde kurularak çalışmalarına başlamıştır.

Ekm

Ankara Fen Lisesi kuruluşunun 50. yılını ilk mezunlarının da katılımıyla törenle kutladı.

Ekm

Okulumuzun, 30 Nisan 2014 tarihinde, koordinatörlüğünü Romanya´nın yaptığı ‘What’s the use of it?’ başlıklı 2 yıllık Matematik projesine ortak okul olarak yapmış olduğu başvuru Ulusal Ajans tarafından kabul edilmiştir. Projede Romanya ve Türkiye’nin yanı sıra, İspanya, Hırvatistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi bulunmaktadır. Program dâhilinde ilk ziyaret, 08-12 Aralık 2014 tarihleri arasında Hırvatistan’ın Metkovic şehrine İngilizce ve Matematik öğretmenlerimizden oluşan 5 kişilik bir grupla gerçekleşecektir. Sonraki ziyaretler sırasıyla, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Türkiye, İspanya ve Romanya’da olacaktır. Ekibimize çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Eyl

15 Eylül 2014 Pazartesi günü, öğrencilerimizden Ayşe Berra OKUMUŞ ’un sunumuyla açılış töreni başladı. Tören bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı´nın okunmasıyla devam etti.

Eyl

19.09.2014 tarihinde 114 öğrenci ve iki öğretmenle gerçekleştirdiğimiz TÜRKSAT tanıtım gezisi saat 09:30’ da okul kapısından servislere binerek başladı. Okulumuza 40 km uzakta olan TURKSAT’a ulaşmamız yaklaşık 30 dakika sürdü.

Eyl

11, 12, 13, 14 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen Uyum Programı’na katıldık. Lise ortamına,  yeni arkadaşlarımıza alışmamız ve uyum sağlamamız için uygulanan bu programda, öğretmenlerimiz şehir dışından gelen arkadaşlarımıza başkent Ankara’yı tanıtmayı da amaçladı.

Eyl

2014-2015 eğitim-öğretim yılında 9. sınıfa başlayacak olan öğrencilerimizin uyum programı; 11,12,13,14 Eylül 2014 tarihleri arasında, gerçekleştirilecektir.